Bizden Haberler, Mustafa Önder DOLAP

Sorunsuz Gerçekleşen Tüp Mide Ameliyatı

152 kilo olarak yaşamını sürdüren 24 yaşındaki Alican Tamkafa, 17.06.2015 tarihinde Hhastanemizde geçirdiği tüp mide ameliyatı ile 7 ayda tam 52 kilo verdi.

24 yaşında hayatını 152 kilo olarak sürdüren Alican Tamkafa, doktor olan arkadaşının babasının önerdiği tüp mide ameliyatı ile 52 kilo birden vererek yeni ve sağlıklı yaşama adım attı. Çorlu Vatan Hastanesinde gerçekleşen operasyonla 52 kilo vermeyi başaran Tamkafa, gençliğini yeni yeni yaşamaya başladığını ve kilo sıkıntısını verdikten sonra anladığını söyledi.
Genel Cerrahi Uzmanımız Op. Dr. Mustafa Önder Dolap’ın gerçekleştirdiği operasyon ve diyetisyenimiz Ayşe Sena Kiraz’ın uyguladığı program ile 52 kilo vermeyi başaran Alican Tamkafa, “152 kiloydum ama hayatımda ancak sağlıksız oluşumun farkında değildim. Şu anda 52 kilo verdikten sonra çok şey fark ettim. Operasyonu geçirmemde yakın bir arkadaşımın doktor olan babası vesile oldu. Daha önce rejim ve diyet yapıyordum ve 20 kilo veriyordum. Sürekli ve devamlılığı olmayan bir şey olduğu için rejim ve diyeti bıraktıktan sonra 25-30 kilo olarak geri alıyordum. Daha sonra arkadaşımın ailesi operasyonu gerçekleştiren hocamızı önerdi. Ben de operasyonu olmaya karar verdim. Ameliyatı olduğumdan beri 52 kilo verdim ve hiç pişmanlık duymadım, artılarını gördüm ve yaşamaya daha yeni yeni başladım. Çok şükür bir sıkıntım yok. Hocam sayesinde gençliğimi yaşamaya başladım” dedi.

Alican Tamkafa’nın operasyonunu gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanımız Op. Dr. Mustafa Önder Dolap, “Alican 24 yaşında bize geldiğinde 152 kiloydu. Aslında sağlıklı, herhangi bir hastalığı olmayan obez sınıfında bir hastaydı. Kendisine bir tüp mide ameliyatı önerdik. Bu ameliyatta midenin 4’te 3’ünü alarak, mideyi bir tüp haline getirdik. Bu ameliyattan sonra beslenme alışkanlığı tamamen değişti. Günlük olarak aldığı gıda ve sıvı miktarı azaldı. Daha sonra diyetisyenimiz Sena Hanım’la beraber Alican’a diyet programı düzenledik. Geçen süre içerisinde, çok başarılı bir şekilde kilo vererek, bugün 100 kilo olarak aramızda bulunuyor. Hareketleri ameliyat öncesine göre çok daha kolay yapabiliyor, hatta spora da başladı ve kendisini daha sağlıklı hissediyor. Meğer 52 kiloyu fazladan taşıyormuş. Obeziteye karşı yapılan işlemlerin tümü aslında bir ekip işi. Biz bu ekibi Çorlu Vatan Hastanesinde oluşturduk. Güçlü bir cerrahi ekibimiz var. Diyetisyenimiz bu konuda gayet tecrübeli, deneyimlerini burada hastalarımız üzerinde başarılı bir şekilde uyguluyor ve hastalarımız buradan maksimum fayda ile sağlıklı bir şekilde ayrılıyorlar” dedi.

HAYATIMIZIN HER ANINDA RİSK VAR

Doktorumuz Mustafa Önder DOLAP, “Her cerrahi işlemin bir riski var. Nasıl ki sokakta yürümenin bile bir riski varsa yapacağımız tüm işlemlerin riskleri var. Biz bu riskleri eleyip ilk önce tüm hastalarımızı kardiyolojik açıdan deneyimli doktorumuzla kardiyolojik, psikolojik açıdan tarıyoruz ve herhangi bir ek hastalık olup olmadığını önceden tespit ediyoruz ve buna dair önlemleri alıyoruz. Bütün riskleri ortaya koyup daha sonra bu riskleri hastalarımız ile paylaşıyoruz. Riskleri minimalize ettiğimiz zaman sonuç çok başarılı oluyor” dedi.

DİYETİSYENİMİZ KADAR KİLO VERDİ

Ameliyatın ardından Alican’a diyet programı uygulayan diyetisyenimiz Ayşe Sena Kiraz, 152 kilo olan Alican’ın kendi kilosu kadar vücudundan kilo attığını ve daha da kilo vereceğini söyledi.

Diyetisyenimiz “İlk önce Alican’ın ölçümlerine baktık. Kaç kilo olduğuna, boyunu ve yaşına göre ne durumda olduğunu inceledik. Daha sonrasında ameliyatı geçirir geçirmez beslenme alışkanlıklarını ve yaşam tarzını değiştirmesi gerekiyordu. Bununla ilgili de mümkün olduğunca ben yardımcı olmaya çalıştım. Tabiî ki de annesinin yardımları ve Alican’ın uyumu, bunlar bizim için çok önemliydi. Hazırladığımız diyet programları ile gün gün aşama aşama ilerlediğimiz besin değişiklikleri programları ile bu zamana kadar geldik. Alican, diyetisyeninin ağırlığı kadar kilo attı vücudundan. Şuan da daha da fazlasını atmak üzere” dedi.