AYAKTAN HASTA BİLGİLENDİRME

Değerli hasta ve hasta yakınlarımız, hastanemize ilk başvurunuzdan işlemleriniz bitene kadar sizlere gerekli olabilecek bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz. Bulunduğunuz süre boyunca ise istek, öneri ve görüşlerinizi Hasta Hakları Birimimize iletebilirsiniz.

Hastanemizde poliklinik hizmeti, randevu sistemi ile hafta içi her gün saat 09.00-18.00, cumartesi günleri 09.00-14.00 saatleri arasında; acil servisimiz ise her türlü sağlık ihtiyacınıza zamanında cevap vermek amacıyla nöbetçi doktor kadrosuyla 7 gün 24 saat hizmet vermektedir.

Muayene ve kontrol randevularınızı 0 282 673 73 73 çağrı merkezi numaramızdan veya www.corluvatan.com internet adresimizin e-randevu bölümünden alabilirsiniz. Lütfen randevu saatlerine özen gösteriniz, randevunuza 15 dakika öncesinde gelerek poliklinik başvuru işlemlerinizi hasta kayıt kabul birimlerimizden yaptırabilirsiniz.

Hasta kayıt kabul işlemleri sırasında size verilen muayene barkodu üzerinde, randevu saatiniz ve bekleme süreniz belirtilmiştir. Bekleme süreniz, acil durumlarda veya sizden önceki hastanın durumuna göre farklılık gösterebilir. Bu durumda, hasta danışmanı sizleri bilgilendirecektir.

Mahremiyet kapsamında, hastalarımız hizmet aldıkları tüm noktalarda görsel ve işitsel gizlilik sağlayacak ortamları isteme, kendilerine ait tıbbi bilgilerin gizliliğinin korunması hakkına sahiptir. Bu doğrultuda talepte bulunan hastalarımız için bilgi gizliliği prosedürüne uygun hareket edilmektedir.

Muayeneniz esnasında, hasta danışmanı poliklinik içinde bulunmayacaktır. İsteğiniz ve onayınız doğrultusunda danışmanımız size eşlik edecektir.

Poliklinik hizmetlerinde Sağlık Bakanlığı’nın 2017/10 sayılı genelgesi doğrultusunda; acil haller, engelliler, hamileler, 65 yaş üstü yaşlılar, 7 yaşından küçük çocuklar, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gazilere kayıt ve muayene işlemlerinde öncelik tanınmaktadır.

Hekiminiz muayene sonrasında gerekli görülen laboratuvar ve radyoloji tetkiklerinizin girişini sistem üzerinden sağlayacaktır. Laboratuvar ve Radyoloji ünitemiz -1. katta bulunmaktadır. Görüntüleme ve tetkik işlemlerinizi yaptırmadan önce, aynı katta bulunan hasta kayıt kabul biriminden işlemlerinizi yaptırıp barkotlarınızı alabilirsiniz. İşlem sıra numaranız barkod üzerinde yazılıdır.

Sonuçlarınız hazırlandığında cep telefonlarınıza bilgi mesajı gönderilecektir. Tetkik sonuçlarınızı hekiminizden veya www.corluvatan.com adresinden, e-sonuç bölümüne T.C. kimlik numaranız ve hasta dosya numaranızı girerek öğrenebilir ve dökümlerinizi alabilirsiniz.

Hasta mahremiyeti ve veri güvenliği açısından hastanın kendisine veya 18 yaş altı ise anne/babasına kimlik ibrazı ile sonuç verilmektedir.

Tetkik sonuçlarınız hazır olduğunda, değerlendirilmesi için hekiminiz ile tekrar görüşünüz. Tedavi düzenlenmesi halinde, hekiminiz tarafından cep telefonunuza kısa mesaj ile e-reçete takip numarası gönderilecektir. Takip numarası ile eczaneden ilaçlarınızı alabilirsiniz. Tedaviniz yatarak devam edecek ise, hasta danışmanı tarafından hastane kabul onay formu ile onayınız alındıktan sonra hasta yatış/çıkış birimine işlemleriniz için yönlendirileceksiniz.

Hastanemizde muayene kontrol süresi, muayeneye geldiğiniz gün dahil olmak üzere 10 gündür.

Engelli ve yaşlı hastalarımız için fiziksel düzenlemeler yapılmıştır. Yatan hasta katlarımızda engelli kişilerin kullanımına yönelik hasta odalarımız ve engelli wc’ler bulunmaktadır. Görme engelli hastalarımızın ulaşımını kolaylaştırmak için; ana giriş merdivenlerinden başlayarak hissedilebilir zemin kılavuz izi, asansörlerimizde Braille alfabesi ve sesli uyarı sistemi mevcuttur. .İşitme engelli hastalarımızla ise 0549 381 01 83 nolu whatsapp hattı üzerinden görüntülü iletişim sağlanmaktadır. Ayrıca hasta karşılama ve yönlendirme danışmanları, engelli ve yaşlı hastalara eşlik ederek hizmet almalarını kolaylaştırmaktadır. Otoparkta engelli kişilere ayrılmış park alanları bulunmaktadır.

Hastanemizde, hasta ve yakınlarının kullanabilmesi için kablosuz internet ağı bulunmaktadır. Danışmadan bilgi alabilirsiniz.

Kafeteryamız, hafta içi 08.00-23.00, hafta sonu ise 09.00-20.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Hasta ve hasta yakınlarımız için düzenlenen ibadethanemiz -1. katta bulunmaktadır.

Hastanemize başvuran tüm hasta ve hasta yakınlarının, hizmet aldıkları süre içerisinde sahip oldukları tüm haklarına saygı duyuyor ve onların da sorumluluklarını yerine getirmelerini bekliyoruz. Misyon, vizyon en iyi hizmeti alabilmeniz için siz ve yakınlarınız, haklarınız kadar sorumluluklarınızın da olduğunu bilmelisiniz. Hak ve sorumluluklarınızı bilgilendirme panolarımızdan öğrenebilirsiniz.

Sizlere daha iyi hizmet verebilmemiz adına istek, görüş ve önerileriniz bizim için önemlidir. Hasta Hakları Birimi sorumlumuz, isteklerinizin en kısa sürede karşılanmasını sağlayacaktır.

İstek, Öneri ve Görüşlerinizi;

Hastanemizin giriş katında bulunan Hasta Hakları Birimi sorumlumuzla birebir görüşerek,

  • info@corluvatan.com mail adresinden,
  • Web adresimizdeki iletişim bölümünden,
  • Cep telefonunuza gelen kısa anketten,
  • Hastanemiz içerisinde bulunan anketlerimiz ile bildirebilir veya
  • SABİM (Tel No:184 ), BİMER (Tel No: 150) telefon hatlarına iletebilirsiniz.
YATAN HASTA BİLGİLENDİRME

Amacımız; sizlere en yüksek standarttaki sağlık hizmetini uzman ellerde ve son teknolojik imkanlarla sunmak, tedavi süresince rahat etmenizi yatışınızdan taburculuk sürecinize kadar gerekli olabilecek bilgileri paylaşmak ve süreç hakkında kolaylık sağlamaktır.

Hasta Yatağı Kullanımı

Hasta yatağınız sizin konforunuz ve sağlığını için dizayn edilmiştir. Yatak kenarlarında bulunan butonlar; fazla efor sarf etmeden rahat hareket etmenizi sağlar. Kullanım ile ilgili detayları hasta danışmanızdan veya kat hemşirenizden öğrenebilirsiniz.

Refakatçi Yatağı Kullanımı

Yatış sürecinizde; yanınızda 1 refakatçi bulundurmaya özen gösteriniz. Odanızda bulunan refakatçi yatağının kurulumu ile ilgili kat personelimizden yardım alabilirsiniz.

Televizyon Kullanımı

Odanızda bulunan televizyonda; hastane tanıtım kanalı, ameliyathane hasta takip kanalı, ulusal ve uluslararası kanallar yer almaktadır.

Televizyonunuzun kullanımı ile ilgili kat sekreterinden yardım alabilirsiniz. Diğer hastaların sağlığı ve huzuru açısından televizyonunuzun sesini; rahatsızlık vermeyecek seviyede tutmaya özen göstermenizi rica ederiz.

Wi-Fi Kullanımı

Hastanemiz İnternet ağına üye olarak Wi-Fi hizmetimizden faydalanabilirsiniz.

Mini Buz Dolabı Kullanımı

Odanızda bulunan buzdolabının kapağını açık bırakmamaya ve içinde koku yapabilecek gıda maddeleri bulundurmamaya özen gösteriniz.

Havalandırma Sistemi

Oda girişinde duvara monte edilmiş olan klima kumandasından oda sıcaklığını ve klima çalışma hızını ayarlayabilirsiniz.

Hastanemizde hasta güvenliği için; tüm pencereler kapalı tutulmaktadır. Lütfen açılmasını talep etmeyiniz.

Merkezi havalandırma sistemi hava sirkülasyonunun sağlanmasında yeterli olacaktır.

Hemşire Çağrı Sistemi

Hemşirelerimize ulaşmayı kolaylaştırmak için odanızda iki ayrı çağrı sistemi bulunur. Bir tanesi yatağınızın başucunda diğeri ise lavaboda bulunan hemşire çağrı zilidir. Kullanmanız durumunda hemşire bankosundaki panele uyarı sesi gider. Uyarı sesini duyan hemşireniz en kısa sürede yanınıza gelecektir. Hemşire çağrı zilini her zaman ulaşabileceğiniz bir yerde tutun ve yardıma ihtiyacınız olduğunda kullanın.

Hasta Odası Ziyaret Saatleri

Sevdiklerinizin yanınızda olması iyileşme sürecini hızlandırır ve hastalık sürecinde daha rahat bir dönem geçirmenizi sağlar, ziyaretçilerinizin sizinle zaman geçirmesi bizim için önemlidir.

  • Sağlığınız açısından ziyaretçilerinizin hasta yatağınıza oturmamalarını,
  • Operasyonunuz sona erdiğinde doktorunuzun bilgi vermek için odanıza geleceğini ,
  • Sağlığınız açısından odanıza aynı anda iki kişiden fazla ziyaretçi kabul etmemenizi,
  • Odanıza dışarıdan uygun olmayan yiyecek ve içecek getirilmemesini,
  • Ziyaret süresini her zaman için 5 dakika ile sınırlandırmanızı,
  • Hastanede bulunduğunuz sürede sessiz bir ortam sağlamak adına yakınlarınızı hastanemiz kuralları doğrultusunda yönlendirmenizi,
  • Doktorunuz tarafından sağlığınız için ziyaret ve/veya refakatçi uygulanması yasaklanmışsa bu kurala uymanızı,
  • Hasta odalarında sigara içilmemesini,
  • Sağlığınız ve diğer hastaların sağlığı düşünülerek sadece bir refakatçiye izin verilmektedir.
  • Ziyaretçi saatleri her gün 09.00-23.00 arasındadır. Ziyaret konusundaki istisnai (yoğun bakım) durumlarda, lütfen doktor/ hemşirelerinizle iletişime geçiniz. Bazı bölümlerde ziyaret saatleri farklılık gösterebilir. Bu durumda danışmadan size bilgi verilecektir (Dahili 1020).
HASTA BAKIMI VE HASTA GÜVENLİĞİ

Hemşirelik Hizmetleri

Hemşirelik Hizmetleri bölümü olarak, yatan/ayaktan hizmet verdiğimiz hastaların ve yakınlarının sağlıkla ilgili ihtiyaçlarını, kanıta dayalı risk değerlendirme ölçekleriyle, kapsamlı olarak değerlendirerek belirliyoruz. Hemşirelik tanılama süreci kapsamında belirlediğimiz bu ihtiyaçlar doğrultusunda, bütüncül bir yaklaşımla hasta odaklı, kişiselleştirilmiş ve şefkatli hemşirelik bakımı uygulamaktayız.

Hastalarımızın sağlığının korunması, tedavi edilmesi, rehabilitasyon ve eğitim süreçlerinde mükemmeliyetçi bir anlayış sergiliyoruz. Kanıta dayalı risk değerlendirme skalaları sayesinde, hastalarımıza üst düzey hemşirelik bakımı sağlayarak hastanede kalış süresinin kısaltılması, bası yaralarının önlenmesi, beslenme risklerinin en aza indirilmesi ve enfeksiyon kontrolünü sağlıyoruz. Hemşirelik Hizmetleri, performans gösterge takipleri yapılmakta ve sürekli iyileştirme çalışmaları konusunda veriler toplanmaktadır. Pozitif bir ortamda en yüksek verimlilik, hasta ve çalışan memnuniyetiyle güvenliğini hedefleyen ekibimiz, bütüncül, kişiselleştirilmiş ve şefkatli bakım kalitesinin sürekli geliştirilmesi için çalışmaktadır. Her türlü uygulamamızda Sağlık Bakanlığı Kalite ve Akreditasyon Standartları doğrultusunda sürekli olarak kendimize geliştiriyoruz.

Hasta Güvenliği

Hasta güvenliği uygulamalarımız tüm hastalar, ziyaretçiler ve çalışanlarımız için sürekli olarak güvenliğin artırılmasına odaklanmıştır. Amacımız, hasta/hasta yakını ve çalışanlarımızı, fiziki ve psikolojik olarak etkileyecek olumlu bir ortam yaratarak güvenliği sağlamaktır.

Güvenliğiniz Önceliğimizdir!

Siz de sağlık ekibimizin bir üyesisiniz. Güvenliğiniz için katılımınız son derece önemli. Bu nedenle;

  • Bakımınızı sağlayan çalışanlarımıza bakım ve tedaviniz hakkında sorular sorun.
  • Size anlatılanları dikkatle dinleyin ve not alın. Aile üyelerinizden birini veya bir arkadaşınızı beraberinizde getirin.
  • Endişeleriniz, ihtiyaçlarınız ve öncelikleriniz hakkında bakım veren çalışanlarımızla konuşun.
  • Sorularınız ve kaygılarınız hakkında her zaman sağlık çalışanlarımızdan yardım isteyebilirsiniz.

Kimlik Doğrulama

Sağlık çalışanlarımız, doğru kişiye bakım verdiklerinden emin olmak ve sizin güvenliğiniz için kimlik doğrulama yaparlar. Hastanede kaldığınız süre içerisinde size verilen kimlik bilekliğinizi takın, bilgilerin doğruluğunu kontrol edin. Bu bileklik sizin güvenliğiniz için hayati önem taşıyor. Bu nedenle, kimlik bilekliğinizi taburcu olana kadar çıkarmayın; yıpranması ve çıkması durumunda hemşirenizden yenisini isteyin.

İlaç Güvenliği

Hastanemizde kaldığınız süre boyunca tedavinizin doğru ve etkili bir şekilde yapılabilmesi için;

Kullandığınız bütün ilaçları, vitaminler ve bitkisel ilaçlar dahil, hekim/hemşirenize bildirin ve bilgimiz dışında hiçbir ilaç kullanmayın.

Tedaviniz süresince yanınızda ilaç bulunması ve bu ilaçların doktor kontrolü dışında kullanılması tedavinizi risk altına alabilir. Bu ilaçlarla benzer etkide başka bir ilaç size yazılmış ise fazla doz ilaç kullanıyor olabilirsiniz;

İlaçlarla ilgili yaşadığınız yan etkileri doktorunuza bildirin.

Hemşirenizden hangi ilacın ne amaçla verildiğini ve saat kaçta alınacağını öğrenin.

Düşmelerin Önlenmesi

Hastanede tedaviniz süresince düşme riskiniz, günlük yaşamınızdakinden daha yüksek olabilir. Aldığınız ilaçlar, uygulanan girişimler, hastalığınız ve bakım çevresi, riski artıran temel nedenlerdir.

Bakımınızdan sorumlu çalışanlarımız düşme riskinizin olduğunu düşünüyorsa, sizi bilgilendirecek ve düşmenizi önlemek için güvenlik önlemlerini alacaklardır.

Yatak başında ve banyonuzda/tuvalette çağrı zili bulunur. Hemşireniz size bunların kullanımlarını gösterecektir. Çağrı zillerini her zaman ulaşabileceğiniz bir yerde tutun ve yardıma ihtiyacınız olduğunda kullanın.

Düşme riskinizi en aza indirmek için lütfen aşağıdaki önlemleri dikkatle uygulayın!

  • Telefon, hemşire çağrı zili ve ihtiyaç duyduğunuz ekipmanları ulaşabileceğiniz yerde bulundurun.
  • Yatak veya sedyeden kalkmak için çağrı zilini kullanarak hemşirenizden yardım isteyin.
  • Yataktan kalkmadan önce yatak kenarında birkaç dakika oturun ve yavaşça kalkın.
  • Ayağınızı tam saran, kaymayan ayakkabı veya terlik giyin.
  • Koltuk/sandalyenin uç kısmına oturmayın.
  • Banyoda/tuvalette desteğe ihtiyacınız varsa ayağa kalkmayın, yardım için çağrı zilini kullanın.
  • Yürüyüş alanında yürümeyi engelleyecek eşya bulundurmayın.
  • Yürüteç, baston gibi yardımcı cihaz kullanıyorsanız, kolay ulaşabileceğiniz bir yerde bulunmasını sağlayın.
  • Yere bir şey döküldüğünde veya ıslandığında temizlenmesi için mutlaka hemşirenize haber verin.
  • Gece, odanızın ışığını açık bırakın.
  • Refakatçiniz yanınızdan ayrılacağı zaman mutlaka hemşirenizi bilgilendirin.

Enfeksiyonların Önlenmesi

Çalışanlarımız, hastanede kaldığınız süre içinde, enfeksiyon gelişme riskini azaltmak için gerekli önlemleri alırlar.

El yıkamak, en önemlilerinden biridir.

Ellerinizi su ve sabunla yıkayabilir veya odanızdaki alkol bazlı antiseptik solüsyonları kullanabilirsiniz.

Size bakım veren kişinin, ellerini size temas etmeden önce yıkayıp yıkamadığından emin değilseniz, sormanızda hiçbir sakınca yoktur.

Aile üyelerinize, arkadaşlarınıza ve size bakım veren kişilere ellerini yıkamalarını hatırlatın.

Hekim Vizitleri

Hastanemizde kaldığınız süre içerisinde hekiminiz, sabah ve akşam olmak üzere iki defa vizit yapacaktır. İstediğiniz takdirde hemşirenize bilgi vererek, hekiminizle görüşme talep edebilirsiniz.

OTELCİLİK HİZMETLERİMİZ

Oda Temizliği

Hastanemizin tüm odaları, yüksek hijyen şartlarına ve konfor düzeyine sahiptir. Hastane temizlik standartları ve enfeksiyonların önlenmesi kuralları doğrultusunda, odanız siz gelmeden önce temizlenmektedir.

Hastanede kaldığınız süre boyunca odanız her gün sabah ve akşam saatlerinde destek personelimiz tarafından temizlenecektir. Ekstra temizlik taleplerinizi hemşirenize iletebilirsiniz. Ayrıca, hasta ve refakatçinizin yatak çarşafları her gün düzenli olarak değiştirilecektir.

Kişisel temizliğiniz için banyoda tek kullanımlık şampuan, duş jeli bulunmaktadır. Saç kurutma makinesini ve havlunuzu hemşirenizden temin edebilirsiniz.

Odanızın yer döşemesi, mikroorganizmaları barındırmayan özelliklere sahip malzemeden yapılmıştır.

Yemek Hizmetlerimiz

Hastalarımızın diyetleri, doktorlarımız ve diyetisyenlerimiz tarafından belirlenen menüler doğrultusunda hazırlanmaktadır.

Birden fazla refakatçiniz olduğu takdirde ek yemek talebinizi katta bulunan sorumlu hemşirelerimize bildirebilirsiniz.

Enfeksiyon riski sebebiyle dışarıdan yemek getirilmemesini önemle rica ederiz.

Yatan Hastalarımız ve Refakatçiler İçin Yemek Servis Saatlerimiz;

  • Sabah Kahvaltı 06.00-07.00
  • Öğlen Yemeği 11.30-13.00
  • Akşam Yemeği 17.00-18.30

Ara Öğün Yemek Servis Saatlerimiz;

  • Sabah 09.00-10.00
  • İkindi 14.00-15.00
  • Gece 21.00-22.00

Kafeterya Hizmetlerimiz

Kafeteryamız, hafta içi ve cumartesi 08.00-23.00, pazar günü ise 09.00-20.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Kafeteryadan sipariş vermek için Dahili 1031 no’lu telefonu arayabilirsiniz. Pazar günü ve hafta içi akşam 18.00’dan sonra katlara servis yapılmamaktadır. Kafeteryamızın hizmet vermediği saatler dışında ihtiyaçlarınız için acil servisimizin giriş kısmında bulunan otomatlarımızı kullanabilirsiniz. Hastanemizin arka bahçesinde kafe bahçemiz bulunmaktadır. Kafe bahçemiz 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

İbadethane

Hastanemizde tüm din ve inanç mensuplarının kullanımına uygun şekilde hazırlanmış, -1. katta ibadethane bulunmaktadır.

Güvenlik ve Otopark Hizmetleri

Hastanemizin güvenlik hizmetleri, sizin rahatınız ve huzurunuzu sağlamak amacıyla 24 saat hizmet vermektedir.

Hastanemiz genelinde güvenlik kameraları bulunmakta olup, 24 saat kontrol edilmektedir.

Kıymetli eşyalarınızın kaybolmasından hastanemiz sorumlu değildir.

TABURCULUK İŞLEMLERİ

Taburcu olma zamanınız doktorunuz tarafından belirlenecektir. Doktorunuzla yapacağınız görüşmede, bakımınızın devamı için yapmanız gerekenler, kontrol zamanınız, kullanacağız ilaçlar, fizik tedavi ve diğer rehabilitasyon ihtiyaçlarınızla, beslenme konularında da bilgi alabilirsiniz. Taburcu olurken yanınızda yardımcı olacak bir yakınınızın bulunması, size kolaylık sağlayacaktır.

GENEL YOĞUN BAKIM ZİYARETÇİ REHBERİ
  • Genel Yoğun Bakım Ünitesi’nde ziyaret her gün 14.00-15.00 saatleri arasında yapılmaktadır. Ziyaret saatlerini, yoğun bakım sorumlu hekimi, yoğun bakım şartlarına göre değiştirebilir. 
  • Hastaların kritik özel durumlarından dolayı, yoğun bakım hekiminin izniyle, hastane yönetimi tarafından belirlenmiş saatlerde, genel yoğun bakım ünitesine sadece birinci derece hasta yakınlarının (anne, baba, eş, kardeş) hastayı ziyaret etmesine izin verilmektedir ve çocuk ziyaretçi alınmamaktadır.
  • Genel Yoğun Bakımda yatan hastalar için hasta yakınlarının bilgilendirilmesi, yoğun bakım sorumlu hekimi tarafından, -2.katta bulunan hasta bilgilendirme odasında her gün 14.00-15.00 saatleri arasında yapılmaktadır. Hastanın hukuki yakını olmayan kişilere hasta mahremiyeti açısında bilgi verilmemektedir.
  • Enfeksiyon riskini en aza indirmek için, bilgilendirmeden sonra, hastanın sadece bir yakını hasta yanına alınmaktadır. 
  • Hastanızın yanına  personel eşliğinde alınacaksınız. İçeriye girdiğinizde LÜTFEN! girişte bulunan el antiseptiğini ellerinize uygulayınız. Ekstra önlem gerektiren hastalarda ise (izole hasta) maske, önlük, bone, galoş giymeniz gerekmektedir. Böyle bir durumda, sağlık personeli tarafından bilgilendirileceksiniz.
  • Hastanızı yoğun bakımda, hemşire gözetiminde 5 dakika ziyaret edebilirsiniz. Ancak acil durumlarda, yoğun bakımdan daha erken çıkmak zorunda kalabilirsiniz.
  • Hastanın ihtiyaçlarıyla ilgili bilgileri yoğun bakım sorumlu hemşiresi veya hastanın hemşiresinden, tıbbi durumuyla ilgili bilgileri ise hastanın hekiminden alabilirsiniz.
  • Hasta yakınlarının hastanede beklemelerine gerek yoktur. İhtiyaç halinde ve acil durumlarda telefon ile hasta yakınlarına ulaşılacaktır.
  • Ziyaret sırasında yüksek sesle konuşmayınız.
  • İçeriye girerken cep telefonlarınızı sessize alınız. Hastanın bilinci açık ise cep telefonu ile görüştürmeyiniz ve telefonla hastanızın ve yoğun bakımın görüntülerini almayınız.
  • Enfeksiyon riski açısından, hastanıza dokunmayınız ve hasta yataklarına oturmayınız.
  • Yoğun bakıma dışarıdan yiyecek, çiçek vb. kabul edilmemektedir.
YENİDOĞAN YOĞUN BAKIM ZİYARETÇİ REHBERİ
  • Yenidoğan Yoğun Bakımı’nda yatan hastaların özel durumlarından dolayı, sadece ANNE ve BABASININ hastayı ziyaret etmesine izin verilmekte ve çocuk ziyaretçi alınmamaktadır.
  • Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde ziyaret her gün 13.00-14.00 ve 20.00-21.00 saatleri arasında yapılmaktadır.
  • Hastanızı yoğun bakımda hemşire gözetiminde 5-10 dakika ziyaret edebilirsiniz. Ancak, acil durumlarda yoğun bakımdan erken çıkmak zorunda kalabilirsiniz.
  • Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nin ziyaret için uygun olmadığı zamanlarda ziyaret saatleri değişiklik gösterebilir.
  • Yenidoğan Yoğun Bakımda, takip edilmekte olan tüm hastalar hakkında anne ve babalarına sorumlu hekimi tarafından, yoğun bakım bekleme alanında ya da doktor odasında, her gün 13.00-14.00 saatleri arasında ve gerektikçe bilgilendirme yapılmaktadır.
  • Hastanın ihtiyaçlarıyla ilgili bilgileri, yoğun bakım sorumlu hemşiresi veya hastanın hemşiresinden, tıbbi durumuyla ilgili bilgileri ise hastanın hekiminden alabilirsiniz.
  • Ateş, burun akıntısı, öksürük, ishal, kusma ve enfeksiyöz dermatiti olan kişilerin hastayı ziyaret etmesine izin verilmemektedir.
  • Hasta yakınlarının hastanede beklemelerine gerek yoktur. İhtiyaç halinde veya acil durumlarda telefon ile hasta yakınlarına ulaşılacaktır.
  • Hastanızın yanına personel eşliğinde alınacaksınız. İçeri girdiğinizde lütfen girişte bulunan koruyucu önlüğü giyip, maske ve bonenizi takınız. Ayakkabılarınızı çıkartıp steril alan terliklerinden birini giyiniz. Ellerinizi yıkayınız veya el antiseptiğini ellerinize uygulayınız.
  • İçeriye girerken cep telefonlarınızı sessize alınız. Bebeğinizin fotoğrafını yalnızca flash kapalı iken çekmenize izin verilir. Ancak yoğun bakım ünitesinden genel görüntü alınmasına izin verilmemektedir.

Enfeksiyon riski açısından kuvözlere dokunmayınız. Ziyaret sırasında yüksek sesle konuşmayınız.

REFAKATÇİNİZ İÇİN BİLGİLER
  • Hastanemizde bulunduğunuz süre içerisinde, sessiz ve rahat bir ortam sağlamak adına hastane kurallarımıza uymanız beklenir.
  • Refakatçilerin kendilerine tanımlanmış olan refakat kartlarını, refakat ettikleri süre boyunca takmaları gerekmektedir.
  • Hastane içerisinde sigara içilmesi yasaktır.
  • Hasta yanında yalnızca bir refakatçi kalmasına izin verilmektedir.
  • Hastamızın güvenliği için refakatçilerin klinik hemşiresi ve hekim tarafından verilen direktiflere uyması gerekmektedir.
  • Refakatçiler için odalarımızdaki kanepeler yatak şeklini alabilmektedir.
  • Refakatçi ve hastalarımızın konforu, güvenliği için odalarımızdaki ekipmanların kullanımı ve hastanemizin kuralları ile ilgili genel bilgiler ‘’Konaklama Rehberi’’nde yer almaktadır.
  • Hastanemizde, merkezi soğutma ve ısıtma sistemi mevcuttur. Oda içerisinde bulunan termostat üzerinden derece ayarlaması yapabilirsiniz.
  • Banyoyu kullanmak istediğinizde, havlu ve saç kurutma makinesini bulunduğunuz kattaki hemşireden temin edebilirsiniz.
  • Öneri, teşekkür ve şikâyetlerinizi Hasta Hakları Birimi’miz, odalarımızda bulunan memnuniyet değerlendirme anketleri ve web sitemiz aracılığıyla bizlere iletebilirsiniz.
ZİYARETÇİLERİNİZ İÇİN BİLGİLER

Ziyaret saatleri;

  • Klinikler için 09.00-23.00,
  • Yetişkin Yoğun Bakım Üniteleri için 14.00-15.00 saatleri arasındadır. Hastanın 1. dereceden yakınlarına hekim tarafından bilgi verilmektedir. Ziyaretçi kabul edilmemektedir. Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinde ise 13.00-14.00 ve 20.00-21.00 saatleri arasında, sadece bebeğin 1. dereceden yakınlarına hekim tarafından bilgi verilmektedir. Pazartesi ve Perşembe günleri 13.00-14.00 saatleri arasında, aşısı olan aile bireylerinin (anne ve baba) bebeği ziyaret etmelerine izin verilmektedir. Aşısı olmayan aile bireylerinden ise antijen testi istenmektedir.

Hastanın Sağlığıyla İlgili Kimlere Bilgi Verilir?

  • Hasta erişkin ve şuuru açık ise; kendisine veya önerdiği birinci derece yakınına bilgi verilir.
  • Hastanın şuuru kapalı ise; birinci derece yakınına bilgi verilir.
  • Hasta çocuk ise ebeveynine bilgi verilir.
  • Üçüncü şahıslara hasta ile ilgili bilgi verilmez.

Hangi Hastalar Ziyaret Edilmemelidir?

  • Yoğun Bakımda Yatan Hastalar
  • Bulaşıcı Hastalığı Olan Hastalar
  • Bağışıklık Sistemi Bozuk Hastalar (Kanser tedavisi alan, organ nakli yapılmış, steroid tedavisi alan hastalar)
  • Doktorunun Ziyarette Sakınca Gördüğü Hastalar (Bu hastalar için hasta doktorundan uygun zamanlarda bilgi alınır)

Kimler Hasta Ziyaretine Gitmemelidir?

  • 12 Yaş Altı Çocuklar
  • Ateş, Öksürük vb. Şikayeti Olanlar ve Bulaşıcı Enfeksiyonu Olan Kişiler
  • Herhangi Bir Kronik Hastalığı Olanlar
  • Bağışıklık Sistemi Bozuk Olanlar

Hasta Ziyaretinde Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar Nelerdir?

  • Hasta ziyareti, ziyaret saatlerinde yapılmalıdır.
  • Ziyaret saati kısa tutulmalıdır. Hasta ziyareti, mümkün olduğunda 10 dakika ile sınırlandırılmalıdır.
  • Her hasta başında ikiden fazla ziyaretçi olmamalıdır.
  • Ziyaret esnasında hasta yataklarına oturulmamalıdır.
  • Hasta odasında Hasta İzolasyon Bilgisi figürlerini gördüğünüz hastalarda, ziyaret öncesi mutlaka hastanızın hemşiresine danışmalısınız. Bu hastalarda ziyaret kısıtlaması veya ziyaret öncesi alınması gereken bir takım önlemler gerekebilmektedir.
  • Hasta başında ve hastane ortamında herhangi bir yere dokunulmamalıdır. Serum seti, oksijen manometresi gibi hasta ile ilgili tedavi malzemelerine dokunulmamalı/oynanmamalıdır. Herhangi bir yere dokunan ziyaretçiler ellerini hemen el antiseptiği veya sabun ile yıkamalıdır.
  • Hasta başında yüksek sesle konuşulmamalıdır.
  • Ziyaret esnasında diğer hastalar rahatsız edilmemelidir.
  • Hasta mahremiyetine saygı gösterilmelidir.
  • Yangın çıkış kapıları ile merdiven boşluklarının hasta, refakatçi ve ziyaretçiler tarafından amacı dışında kullanılması yasaktır.
  • Hastanenin hiçbir birimine alkollü olarak girilemez ve hastane içerisinde alkol içilemez. Alkollü olduğu anlaşılan şahıslar Güvenlik Birimine bildirilir.
  • Ziyaret saati dışında, gereksiz ve ısrarlı ziyaret taleplerinde bulunulmamalıdır.
  • Hastanemiz yoğun bakım ünitelerinin ziyaret saatleri ve kuralları, yoğun bakım ünitesine göre farklılık arz etmektedir. Bu bilgiler, ilgili yoğun bakım ünitelerinin girişinde hasta yakınlarının bilgisine sunulmuştur.

Ziyaret Kısıtlaması Bulunan Hastalar

Hastanın kendi isteği ya da tıbbi durumundan kaynaklanan nedenlerle, ziyaret uygulamasının yapılmayacağı hastalarda, hasta odasına “Ziyaret Yasaktır” yazısı asılmaktadır. Bu durum hasta ziyaretçilerinin anlayışı için uygun bir şekilde açıklanmalıdır.

Sevdiklerinizin yanınızda olması, iyileşme sürecini hızlandırır ve hastalık sürecinde daha rahat bir dönem geçirmenizi sağlar; ziyaretçilerinizin sizinle zaman geçirmesi bizim için önemlidir.

Bununla birlikte;

  • Sağlığınız açısından ziyaretçilerinizin hasta yatağınıza oturmamalarını,
  • Operasyonunuz sona erdiğinde doktorunuzun bilgi vermek için odanıza geleceğini,
  • Sağlığınız açısından odanıza aynı anda iki kişiden fazla ziyaretçi kabul etmemenizi,
  • Odanıza dışarıdan uygun olmayan yiyecek ve içecek getirilmemesini,
  • Ziyaret süresini her ziyaret için 5 dakika ile sınırlandırmanızı,
  • Hastanede bulunduğunuz sürede, sessiz bir ortam sağlamak adına, yakınlarınızı hastanemiz kuralları doğrultusunda yönlendirmenizi,
  • Doktorunuz tarafından sağlığınız için ziyaret ve/veya refakatçi uygulanması yasaklanmışsa bu kurala uymanızı,
  • Hasta odalarında sigara içilmemesini,
  • Sağlığınız ve diğer hastaların sağlığı düşünülerek sadece bir refakatçiye izin verilmektedir.
  • Ziyaretçi saatleri her gün 09.00-23.00 arasındadır. Ziyaret konusundaki istisnai (yoğun bakım) durumlarda, lütfen doktor/hemşirelerinizle iletişime geçiniz. Bazı bölümlerde ziyaret saatleri farklılık gösterebilir.

Bu durumda danışmadan size bilgi verilecektir (Dahili 1020).

HİZMET SAATLERİMİZ

Çorlu Vatan Hastanesi, randevu sistemi ile hafta içi her gün saat 09.00-18.00 arası, cumartesi günleri saat 14.00’e kadar poliklinik hizmeti vermektedir.

Acil servisimiz ise her türlü sağlık ihtiyacınıza zamanında cevap vermek amacıyla, acil tıp uzmanları ve nöbetçi doktor kadrosu ile 7 gün 24 saat hizmet vermektedir.

YATIŞ İÇİN YANINIZDA NELER GETİRMELİSİNİZ?

Amacımız, odanızı tanımanızı, yerleşmenizi ve en kısa sürede rahat etmenizi sağlamaktır. Hastanemize geldiğiniz gün, hasta yatış danışmanımız tarafından karşılanacaksınız.

Hastanemize gelirken yanınızda;

Kimlik veya sürücü belgesi,
Doktorunuz talep etti ise tıbbi kayıtlar, röntgenler veya daha önceki tetkik sonuçları, kullandığınız tüm tıbbi-bitkisel ilaçlar listesini yanınızda bulundurduğunuzdan emin olunuz.

ÇAĞRI MERKEZİ / İNTERNET RANDEVU SİSTEMİ

24 saat kesintisiz olarak çalışan 0 282 673 7373 numaralı çağrı merkezimizi arayarak muayene veya kontrol randevusu alabilir ve hizmetlerimiz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

www.corluvatan.com internet adresimizden, çevrimiçi randevu ve bölümler hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

TEKNİK SERVİS

Odanızda bulunan her türlü donanım (TV, koltuk, dolap, yatak, vb.) ile ilgili ortaya çıkabilecek arızalar için teknik servisimiz mesai saatleri içerisinde hizmet vermektedir. Teknik servis hizmetleri için hemşirenize başvurabilirsiniz.

AMBULANS

Ambulansımıza, 0(282) 673 73 73 no’lu telefonumuzdan 24 saat ulaşabilirsiniz. Taburcu olurken ambulans hizmetinden yaralanmak isterseniz, hemşirenize ve taburcu işlemlerinizi yürüten personele başvurabilirsiniz.

ACİL DURUM PLANI

Hastanemizin her iki kanadında acil çıkış merdivenleri mevcuttur. Koridorda yön tabelaları ile acil çıkışlar gösterilmektedir.