İletişim bilgilerinizi paylaşmayı unutmayınız. Yetkili ekip arkadaşlarımız daha detaylı bilgi için sizlerle iletişime geçecektir.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

BÖLÜM DOKTORLARIMIZ

null

OP. DR. ÇİĞDEM AKDAĞ KOÇER

GÖZ HASTALIKLARI UZMANI

2007 yılında, Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra, uzmanlık eğitimini Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları ABD’de tamamlamıştır.

Eğitim Bilgileri

  • Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi 2000
  • Kocaeli Üniversitesi Göz Hastalıkları ABD 2014

İş Deneyimleri

  • Kırklareli Lüleburgaz Devlet Hastanesi 2014-2018
  • Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi 2018-2021

MEDİKAL TEDAVİLER

Ayrıntılı Gözlük ve Kontakt Lens Muayenesi

Kliniğimizde bulunan bilgisayarlı göz ölçümü cihazları sayesinde, hastada var olan miyop, hipermetrop ve astigmat tespit edilerek, hastaya uygun gözlük veya kontakt lens reçete edilebilir.

retinal-diseases

Retina Hastalıkları Tedavileri

Şeker hastalarında, kan şekerinin düzenlenememesi sonrası retinal damarlarda bozulma ve kanamalar oluşabilmektedir. Bu kanamalara zamanında müdahale edilemezse, tüm gözü kaplayarak, kalıcı görme azlığına yol açabilmektedir. Kliniğimizde damlalı fundus muayenesi yapılarak, bu kanamalar erken dönemde tespit edilebilir. Kliniğimizde bulunan optik tomografi sayesinde, görme merkezinde oluşabilecek ödemlenme belirlenip, göz içine iğne yöntemi ile tedavi edilir. Ayrıca, retina anjiografisi cihazı ile de kanama ihtimali olan damarlar belirlenerek, retinal lazer dediğimiz yöntemle kanamadan tedavi edilir.

Özellikle ileri yaşlarda, görme azlığının en önemli nedenlerinden biri olan sarı nokta hastalığı, kliniğimizde bulunan optik tomografi ve retina anjiyografisi cihazları ile erkenden tespit edilerek, gerekirse yine göz içi iğne ile tedavi edilerek ilerlemesi durdurulabilmektedir.

Katarakt Operasyonları

Yaşla birlikte, gözümüzdeki merceğin saydamlığını yitirmesi nedeni ile katarakt formasyonu oluşur. Katarakt oluştuktan sonra cerrahi dışında bir yöntemle düzeltilmesi mümkün değildir. Kliniğimizde, FAKO yöntemi kullanılarak katarakt oluşmuş göz merceği alınır ve dikişsiz ameliyatla yerine yapay mercek yerleştirilir.

Katarakt Operasyonları
goz-tansiyonu

Glokom (Göz Tansiyonu) Tanı ve Tedavisi

Glokom, tüm dünyada sarı nokta hastalığından sonra, en sık ikinci görme azlığı sebebidir. Glokom, herhangi bir bulgu vermeden sinsi bir şekilde ilerleyerek görme sinirini kurutur ve kalıcı görme azlığına yol açar. Glokomaya bağlı görme siniri hasarının geri döndürülmesi mümkün değildir. Bu nedenle, özellikle 40 yaşından sonra, ailede glokom öyküsü olan veya diyabeti olan hastalar, hiçbir bulgusu olmasa da rutin muayene yaptırmalıdır. Kliniğimizde, optik tomografi cihazı sayesinde, görme sinirinde oluşabilecek çok erken evredeki hasarlar tespit edilerek göz tansiyonu ilerlemeden kontrol altına alınabilmektedir. Ayrıca, tomografi cihazımızdaki özel bir yazılım sayesinde, hastanın kontrol muayenelerinde bir önceki ölçümü ile karşılaştırma yapılarak glokom progresyonu takip edilebilmektedir.

Göz Kapağı ve Gözyaşı Kanalı Operasyonları

Özellikle ilerleyen yaşla birlikte, göz kapaklarındaki bozulmalar nedeni ile, kirpiklerin içe dönmesi veya göz kapaklarının gözden uzaklaşarak dışarı dönmesi söz konusu olabilmektedir. Her iki durumda da, kapakların gözü koruma mekanizması bozulduğu için, gözde yanma, batma, kızarıklık hatta dokularda bozulma gibi durumlar olabilmektedir. Bu durumlarda, özel cerrahi tekniklerle kapaklar, eski pozisyonuna getirilebilmektedir.

Gözyaşı kanalı, gözyaşı kesesinden başlayıp buruna kadar ilerler. Bu kanalın herhangi bir yerinde oluşan tıkanma, bölgeye geçici bir silikon tüp takılarak kalıcı olarak düzeltilebilir.

Göz Kapağı ve Göz Yaşı Kanalı Operasyonları

KOZMETİK TEDAVİLER

Üst Göz Kapağı Blefaroplastisi

Üst Göz Kapağı Blefaroplastisi

Üst göz blefaroplastisi çoğunlukla yaşlanmayla, bazı durumlarda yapısal ya da patolojik nedenlerle sarkmış ve torbalanmış üst göz kapaklarına yapılan bir uygulamadır. Hasta değerlendirildikten sonra operasyon planı yapılır. Operasyon sırasında, üst göz kapağı kıvrımına uyacak şekilde kesi hattı planlanır ve fazlalık olan kas ve gerekirse yağ dokusu çıkarılır. Ardından emilebilen dikişler ile dikiş atılır. Operasyon sonrası izler görünmeyecek şekilde kapak kıvrımına gizlenir. Hasta değerlendirilirken, ihtiyaca göre operasyon sırasında kaş düşüklüğü ve kirpik düşüklüğü de özel cerrahi tekniklerle düzeltilebilir.

Konjonktival Yolla Alt Göz Kapağı Blefaroplastisi

Göz çevresi cildi, vücuttaki en ince cilt dokusudur. Bu nedenledir ki özellikle yaşla birlikte, alt kapağı tutan yapılarda meydana gelen zayıflama ile göz altındaki yağ torbaları görünür hale gelirler. Konjonktival yolla yapılan alt göz kapağı ameliyatlarında, cilt üzerinden herhangi bir kesi yapılmadan, alt kapak içerisinden yapılan bir yöntemle bu yağ torbaları alınabilmektedir. Böylece göz kapağı üzerinde herhangi bir iz olmadan, alt kapak görünümü güzelleştirilebilir. Alt göz kapağı operasyonu için hasta uygunluğu çok önemlidir. Özellikle negatif vektörü olan (yanak düzlemi göz düzleminden geride olan) hastalarda bu operasyon önerilmez çünkü bu işlem, gözün içeri doğru çökmesine neden olmaktadır. Kliniğimizde, uygun hasta değerlendirilir ve operasyona uygunluk yoksa göz altı lipoliz (yağ eritme mezoterapisi) yöntemi ile fayda sağlanır.

alt-goz-kapagi
fox-eyes

Badem Göz Ameliyatı (Fox Eyes, Cat Eyes)

Son yıllarda tüm dünyada giderek popüler olan bir uygulama olan badem göz cerrahisi, göz kapaklarının dış kenardan çekilerek, gözün daha genç, daha sağlıklı ve çekik görünmesini sağlamaktadır. Böylelikle yorgun ve yaşlı görünen yüz ifadesi, daha fresh hale gelmektedir. İşlem, kliniğimizde iki yöntemle uygulanmaktadır. İlk olarak, cerrahi yöntemle dış göz kapağı kenarı, özel dikişlerle kapak kenarı kemiğine asılır. Hasta değerlendirilerek istediği göz şekline göre uygun cerrahi planlama yapılabilir. İkinci yöntem ise özel ip askı tekniğidir. Kaşla birlikte göz kapağı kenarları şakaklara doğru çekilerek iple toparlanır. Bu, operasyon istemeyen hastalar için ideal bir yöntemdir. Ortalama 1-2 sene kadar kalıcılığı vardır. Ancak daha sonra tekrar gerektirebilir. Badem göz operasyonu için hasta uygunluğu çok önemlidir. Dış göz kapağının, iç göz kapağından daha aşağıda olduğu ve alt kapağın gözü tam kapatamadığı hastalar bu ameliyat için ideal hastalardır.

Kaş Kaldırma

Kaş lateralinin, gözün üst kemiğinin altına düştüğü hastalarda, üst göz kapağı ameliyatı yapılırken içeriden kesi ile ya da sadece kaş üstünden küçük bir kesi ile kaş, daha yukarı konumlandırılabilir. Özellikle kaşın dış kısmının daha yukarıda olması, hastalara daha genç ve diri bir görünüm vermektedir. Operasyon istemeyen hastalarda, ip askılama yöntemleri ile yine kaş ucu yukarı doğru kaldırılabilmektedir.

kas-kaldirma
mezoterapi

Göz Çevresi Medikal Estetik (Botoks, Dolgu, Mezoterapi) Uygulamaları

Kliniğimizde alın bölgesi, kaz ayakları gibi kırışıklıkların olduğu alanlara toksin uygulaması; göz altı oluğu belirginleşmiş hastalara göz altı ışık dolgusu; alt göz kapağı gerginliği sağlayabilmek için yanak dolgusu işlemleri uygulanmaktadır. Özellikle göz altı morluklarını gidermek ve kırışıklıları azaltmak için göz altı mezoterapsi; göz altı yağ dokuları için cerrahi için uygun olmayan veya istemeyen hastalara göz altı lipoliz işlemleri uygulanmaktadır.

Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği ve Göz Çevresi Gençleştirme

Plazma Enerjisi Nedir?

Maddenin 4. haline plazma denir. Madde katı haldeyken enerji verilirse önce sıvı sonra da gaz haline geçmektedir. Gaz halindeyken enerji vermeye devam edersek o zaman plazma elde etmiş oluruz. Bu plazma enerjisi sağlıkta, çevre dokulara zarar vermeksizin, istenmeyen doku veya hücre topluluklarının ortamdan uzaklaştırılması amacı ile kullanılabilir.

Cihazın uygulama ucunda oluşan enerji ile yüzeyde bulunan istenmeyen dokular süblime olmaktadır. Süblimasyon, epidermisteki yani üst derideki keratinosit dediğimiz hücrelerin buharlaşmasına denir. Lazer ve koterlerden en önemli farkı çevreye ve subkütan dokulara istenmeyen herhangi bir enerji veya ısı akışı olmamasıdır. Böylece yan etki profili de oldukça düşük olmaktadır. Bu işlemleri uygulamak için enerji olarak 3 farklı seviye kullanılır:
– Düşük enerji;
göz kapağı işlemleri blefaroplasti, deri lekeleri, küçük siğiller, aktif akne, kırışıklıklar ve periumblikal çatlaklar ve ksantelezmada
– Orta enerji;
biraz daha büyük siğiller, lezyonlar ve daha derin kırışıklıklarda
– Yüksek enerji ise;

büyük lezyonlar ve keloid gibi zor tedavi edilebilen lezyonlarda kullanılır.

Plazma Enerjisi Kimlerde Kullanılır?

İşlem, göz çevresinde cilt fazlalığı olan ancak ameliyat olmak istemeyen veya cerrahi işleme gerek duymayacak düzeyde olan hastalarda çok iyi bir alternatiftir. Böyle hastalarda ameliyatsız blefaroplasti olarak isimlendirilir. Göz altlarında ince kırışıklıkları olan veya alt kapak blefaroplastisi sonrası cilt fazlalığı kalan hastalarda, cildi düzgünleştirmek için kullanılabilir. Özellikle alt kapaklardan yanaklara doğru sarkan festoon dediğimiz yağ birikimleri olan hastalarda, lipolitik mezoterapi ile uygulanması durumunda sonuçları çok güzel olmaktadır. Göz çevresinde küçük yağ bezeleri, cilt katlantıları veya siğilleri olan hastalarda lezyonları yok etmek için çok kullanışlıdır. Daha önce göz kapağı ameliyatı olmuş olan hastalarda asimetri, fazla doku kalması, kötü iz gibi rötuş gerektiren durumlarda tekrar ameliyat olmadan sorunların çözümü sağlanabilir.

Nasıl Uygulanır?

İşlem yapılacak bölgeye lokal anestezik krem uygulandıktan sonra dezenfeksiyon yapılır. İşlem yaklaşık 30-40 dakika kadar sürer. İşlem sonrasında lazer uygulanan alanlarda bir kabuklanma oluşur. Kabuklar yaklaşık 1 hafta içinde dökülür. Kabukların altından pembe, yeni cilt dokusu çıkar. Bu alanın yaklaşık 5 hafta boyunca UV ışınlarından korunması çok önemlidir. Yaklaşık 2-3 hafta boyunca ödem oluşması mümkündür. Çoğunlukla tek seans yeterlidir ancak ağır kapakları olan, cilt fazlalığı ile birlikte yağ fıtıklaşması da olan hastalarda tekrar seanslar gerekebilmektedir.

Yan Etkileri Var Mıdır?

En önemli yan etkisi UV ışınlarından korunmaması durumunda oluşabilecek
hiperpigmentasyondur. UV ışınlarından iyi korunması durumunda böyle bir
sorun yaşanmamaktadır.

Ne Kadar Süre Kalıcıdır?

Ortalama 2-3 sene kadar kalıcıdır.

ameliyatsiz-goz-kapagi-estetigi-ve-goz-cevresi-genclestirme

İletişim bilgilerinizi paylaşmayı unutmayınız. Yetkili ekip arkadaşlarımız daha detaylı bilgi için sizlerle iletişime geçecektir.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Bize ulaşın

telefon-ikon

Telefon:
+90 (282) 673 73 73
Faks:
+90 (282) 653 49 22

wpicon

Whatsapp İletişim:
+90 (282) 673 73 73

adres-ikon

Adres:
Esentepe Mah. Deva Sk. No: 11/A
Çorlu / TEKİRDAĞ