ВЕСТИ ОД НАС

Госпоѓица Атиџе Терзијска: „Ми го остваривте најголемиот сон“!

На Одделот за услуги за странски пациенти во приватната болница Чорлу Ватан се обрати госпоѓицата Атиџе Терзијска, од Република Бугарија. Нејзиниот проблем е  вродена аномалија на фронталната коска на черепот. Пациентката ни кажа дека била оперирана во раното детство и денес проблемите  главно се однесуваат на естетскиот изглед на соодветната регија. По детални разговори, г-ѓа Терзијска беше поканета во нашата болница и беше направена потребната организација за нејзината посета.

Случајот на госпоѓица Терзијска го презеде и д-р Огуз ЈОЗЕЛ, специјалист по неврохирургија, со долгогодишно искуство во областа на краниопластиката.

Откако нашата пациентка пристигна во болницата, ја пречекаа нашите преведувачи на бугарски јазик од Одделот за меѓународни пациенти, кои беа покрај неа при сите прегледи и тестови. По деталните прегледи и КТ скен, одлучено е да се земе коскено ткиво од зглобот на колкот на пациентката и да се вгради во нејзината фронтална област. На барање на нашиот пациент при оваа посета беше направена потребната организација за датумот на интервенцијата.

Пациентка беше хоспитализиран ден пред планираниот термин за операција и започна предоперативната подготовка. По детално истражување, прегледи и средба со специјалист по анестезиологија и реанимација, констатирано е дека нема никакви пречки од медицински аспект за интервенцијата и самата интервенција е започната.

По завршувањето на неколкучасовната операција, пациентката беше вратена во нашиот хируршки апартман да се одмори, а неколку часа подоцна беше прегледана од д-р Јозел. Лекарот детално ги објасни зафатите кои се направени за време на операцијата и деталите за постоперативниот период.

Госпоѓа Терзијска ни беше  гостинка три дена, по што беше отпуштена во добра општа состојба, среќна и без болки.

По излегувањето, пациентката изрази благодарност до д-р Огуз ЈОЗЕЛ и целиот негов тим. Таа сподели: „Го остваривте мојот најголем сон, ви благодарам многу за вашата посветеност, однос и грижа. Никогаш нема да го заборавам разбирањето и вниманието што ми го покажавте сите вие“.

Ни беше големо задоволство да ја видиме среќата и задоволството на нашиот пациент. Ви благодариме и што ни верувавте и што ја избравте нашата болница. Целиот тим на приватната болница Чорлу Ватан и посакува на госпоѓица Терзијска среќен живот со нејзината нова визија, полн со здравје и пријатни моменти.