- Akciğer Grafisi: Akciğer ve kalbin radyolojik değerlendirilmesinde kullanılır.
- Tüm Batın Ultrasonu: Karaciğer, safra kesesi, pankreas, böbrek, rahim, prostat gibi karın organlarının görüntüsüne bakılır.
- Üroflowmetri: İdrar hızını ölçmek için kullanılır.
- Kemik Dansitometri: Osteoporozun (kemik erimesi) tanısı ve tedavisinin takibi için kullanılır. Kemik yoğunluğunu ölçer ve tedavinin etkinliğini değerlendirir. (100 kg’nin üzerindeki hastalarda kemik ölçümü yapılamamaktadır. Bu hastalarda kemik ölçümü işlemi, diyetisyen muayenesi ile değiştirilir.)
- Odyometri: İşi İşitme yeteneğinin test edilmesi için kullanılan bir işitme testidir.
- Ekokardiyografi (EKO) : Kalbin içyapısının ve fonksiyonlarının ultrasonografik olarak incelenmesidir. Kalp kası ve kapakçıkları, kalpten çıkan damarlarla birlikte, pıhtı ve tümörler değerlendirilir.
- Efor Testi: Efor sırasında ortaya çıkabilecek kalp ve damar hastalıkları ile ilgili bulguları ortaya çıkarmak için yapılır.
- Elektrokardiografi (EKG): kalbin ritim ve sinir iletiminin bozuklukları(aritmi) ile birlikte İnfarktüs (kriz) ile ilgili bulguları ortaya çıkarmak için yapılır.
- Açlık kan şekeri (Glukoz): Şeker hastalığı tanı ve tedavisinde kullanılır.
- HbA1C: Diyabet hastalığının tarama, tanı ve tedavisinin takibinde kullanılır.
- Hemogram: Kansızlık başta olmak üzere birçok kan hastalığı ve enfeksiyonların tanı ve tedavisinde kullanılır.
- ÜRE: Böbrek fonksiyonlarını değerlendirmek (böbrek yetmezliği), böbrek hastalıklarının tanı ve tedavisinin takibinde kullanılır.
- Kreatinin: Böbrek fonksiyonlarını değerlendirmek (böbrek yetmezliği) böbrek hastalıklarının tanı ve tedavisinin takibinde kullanılır.
- AST: Karaciğer hasarının saptanması ve pek çok karaciğer hastalığının tanısı için kullanılan biyokimyasal bir laboratuvar testidir.
- ALT: Karaciğer fonksiyon testi uygulamasının bir parçası olarak yapılır. Bu testlerde farklı protein ve enzimlerin kandaki düzeyleri ölçülerek karaciğerin yeterli düzeyde çalışıp çalışmadığı ile karaciğer hasarının olup olmadığı araştırılır.
- GGT: Karaciğer ve safra yolları hastalıklarının tanı ve tedavisinin takibinde kullanılır.
- ALP: Karaciğer hasarını veya kemik bozukluklarını teşhis etmek için kandaki karaciğer ve kemiklerden yer alan ALP seviyelerini ölçmede kullanılır.
- Albümin: Beslenme bozukları, karaciğer, böbrek, sindirim sistemi hastalıklarının teşhisinde yardımcı olmak için kullanılır.
- Ürik Asit: Gut ve böbrek hastalıklarının tanısı ve tedavisinin izlenmesinde kullanılır.
- Kalsiyum: Orteoporoz (kemik erimesi), kalp damar hastalıklarının tanı ve tedavisinin takibinde kullanılır.
- Protein: Total protein testi ile kanın plazmasındaki var olan proteinlerin miktarının ölçülmesinde kullanılır.
- Sodyum: Elektrolit dengesi, böbrek fonksiyonu, kalp sağlığı ve vücut sıvı dengesi gibi konularda bilgi sağlamak için kullanılabilir.
- Potasyum: Potasyum eksikliği (hipokalemi) ve potasyum fazlalığı (hiperkalemi) gibi potasyum dengesizliklerini tespit etmek için kullanılır.
- Klor: Vücudun tuz dengesini incelemek için kullanılır.
- Sedimantasyon: Özellikle romatizma, enfeksiyon hastalıkları olmak üzere, çok sayıda hastalığın tanı ve tedavisinin takibinde kullanılır.
- CRP: Genel olarak mikrobik veya toksinlere karşı vücutta ortaya çıkan iltihabi reaksiyonların tanı ve tedavisinin takibinde kullanılır.
- TSH: Tiroid hastalıklarının ve fonksiyonların tanı ve takibinde kullanılır.
- Serbest T4: Troid/guatr hastalıklarının tanısında kullanılır.
- Total kolesterol: Kalp ve damar hastalıkları bakımından risklerin belirlenmesi amacıyla kan yağlarının ölçümlenmesinde, diyet düzenlemelerinde kullanılır.
- LDL kolesterol: Kişilerde kalp hastalığı riskinin belirlenmesi için kullanılır.
- HDL kolesterol: Kalp sağlığı ile yakından ilişkili olan HDL, önemli bir parametredir. Bu değerin yüksek olması önemlidir, kişinin kalp hastalığı riskinin de düşük olabileceğini gösterir.
- Trigliserid: Kalp ve damar hastalıkları bakımında risklerin belirlenmesi amacıyla, kan yağlarının ölçümlenmesinde, diyet düzenlemelerinde kullanılır.
- Demir: Vücudunuzdaki toplam demir miktarını ölçmede kullanılır.
- Demir Bağlama Kapasitesi: Demir eksikliği anemisi yada demir zehirlenmelerinin teşhisinde bu testler kullanılır
- Vitamin B12: Kansızlık, kol ve bacaklarda uyuşma gibi sinir sistemi ile ilgili hastalıkların tanı ve tedavisinin takibinde, ayrıca ileri yaşlarda mental ve davranışsal değişikliklerin değerlendirilmesinde kullanılır.
- Vitamin D: D vitaminin vücuttaki miktarını ölçmenin en kesin yöntemi olup, kan testiyle yapılır. Vücudun sağlığı için çok önemli olan D vitaminin kanda çok fazla veya az olup olmadığını tespit eder.
- Bilirubin: Hepatit gibi karaciğer hastalıkları (sarılık ve safra yollarının) tıkanıklığının belirlenmesi ve izlenmesi amacıyla kullanılır.
- Anti HBS: Hepatit B hastalığına karşı bağışıklığı gösterir.
- Anti-HIV: AIDS hastalığının tanı ve tedavisinin takibinde kullanılır
- Anti-HCV: Hepatit C hastalığının tanı ve tedavisinin takibinde kullanılır.
- HBsAg (ELİSA): Hepatit B Hastalığının tanı ve tedavisinin takibinde kullanılır.
- CEA: Genel olarak çok sayıda kanserin (akciğer, karaciğer, pankreas, mide, kalınbağırsak, meme, prostat) tedavisinin ve nükslerin izlenmesi için kullanılan bir tümör belirtecidir. Tek başına tanı için yeterli olamaz.
- CA 19-9: Kalın bağırsak kanserinin tanısı için kullanılır.
- PSA Total: Erkeklerde prostat kanserinin tanısına yardımcı olmak amacıyla kullanılır.
- Tam İdrar Tahlili: Böbrek, idrar yolu ve diğer ürolojik hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılır.
- Gaidata Gizli Kan: Mide ve bağırsaklardan kaynaklanan kanamalı hastalıklarının tanı ve takibi için kullanılır.