Bizden Haberler, Genel Cerrahi, Kanser

Mide Tümörlerinde “Kapalı Ameliyat”

kapalı ameliyat

40. hizmet yılında Özel Çorlu Vatan Hastanesi Kanser Cerrahisi Kliniği hekimlerinden Op. Dr. Önder Dolap, erken teşhis ve doğru tedavi ile ismi kadar kötü bu hastalıklardan kurtulmanın mümkün olduğunu, özellikle mide-bağırsak kanserlerinde kaliteli, güvenilir cerrahinin ve kapalı ameliyat çözüm yönteminin, tedavide önemini dile getirmektedir.

Son bir yıldır ciddi kilo kaybı, mide ağrısı ve ekşimesi, tuvalet alışkanlıklarında değişiklikler gibi şikâyetleri bulunan 50 yaşındaki hastamız Abdullah Mutlu’nun, Op. Dr. Önder Dolap’a başvurusunun ardından gerçekleştirilen gastroskopisinde şüpheli alanlar görüldü. Yapılan patolojik incelemede kötü huylu tümör olduğu teşhisi konulduktan sonra, mide tümörüne yönelik cerrahi operasyon planlandı.

Hastamız Abdullah Bey ameliyat günü hastanemize gelerek son hazırlıklarının tamamlanması ile ameliyathaneye alındı. Op. Dr. Önder Dolap tarafından gerçekleştirilen Laparoskopik (kapalı) yöntem ile  Subtotal Gastrektomi ameliyatı sonrasında serviste dört gün takibi gerçekleştirildi. Ameliyatının ardından ikinci günde ayağa kaldırılan hastamız sağlıkla taburcu edildi.

40. yılında Özel Çorlu Vatan Hastanesi olarak, kapalı ameliyat ile sağlığına kavuşan Abdullah Bey’e nice sağlıklı günler diliyoruz.